Wil jij beter draaien, meer besparen en blije koeien?

Onze adviseurs stropen graag de mouwen op om je bedrijf beter te laten draaien. Door onze auditmatige aanpak stijgt je melkopbrengst, houd je je koppel gezond en haal je het allerbeste uit je ruwvoer. We leren je om niet harder te werken, maar slimmer. Hoe we dat doen?

Vraag een gratis audit aan!

Kijk mee met de audit van Feijen

Het löp nie lekker…

De melkproductie blijft achter. Sommige koeien doen het goed. Anderen niet. Het voer wordt niet goed gegeten. De kuil kan beter. De dierenartskosten lager. Maar hoe? Continue ren je achter de feiten aan. Elke keer die twijfel: wat zou je anders kunnen doen? Ik haal het maximale er toch al uit?

Ken 'ie dat?

  • Je werkt ontzettend hard en denkt het maximale eruit te halen, maar de cijfers zijn niet best.
  • De kosten zijn hoog, de opbrengsten laag.
  • De melkopbrengst wisselt sterk. Het ene moment melk je meer dan het andere moment. En sommige koeien produceren structureel minder.
  • Je hebt last van terugkerende (gezondheid)problemen bij je koeien.
  • Je hebt het gevoel steeds harder te moeten werken voor dezelfde of zelfs minder opbrengst.
  • Wat je ook probeert: er blijft veel voer voor het voerhek liggen, de koeien blijven maar selectief eten of lijken continu honger te hebben.

Meten is weten

Jij weet als geen ander: een goede melkopbrengst komt niet zomaar aanwaaien. Daarvoor moeten alle randvoorwaarden in orde zijn. Meten is weten, zeggen wij altijd. Daarom komen wij vrijblijvend bij boeren langs voor advies. Tijdens zo’n bezoek, of audit in mooie woorden, stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. We kijken naar de mest, kuil, koeien, melkgegevens en ga zo maar door. We monitoren en analyseren zelfs het gedrag van jouw koeien gedurende 48 uur. Zo leer je de dames pas écht kennen!

Audit - Meten is weten
foto-raymond-holtmaat

“Een audit is als een APK voor je bedrijf. Een goeie onderhoudsbeurt die de pijnpunten blootlegt en je helpt beter te draaien.” – Raymond Holtmaat

Hoe ziet een audit eruit?

Vaak hangen we eerst een timelapse camera op. In de stal, in de wei of bij de melkrobot. Deze camera registreert het gedrag van je koppel twee volle dagen. Dag en nacht. Daarna maken we een afspraak om de beelden te bekijken. En geloof ons: uit die beelden alleen al kunnen we veel adviezen halen. Samen met jou stellen we de pijnpunten op van jouw bedrijf. Daarna plannen we een uitgebreide audit in, zodat jij ook echt kan meten en toetsen wat er beter kan. Zo’n uitgebreide audit duurt een dagdeel.

Welke problemen we veel zien:

  • Het voer wordt (nog) niet goed genoeg gemengd en koeien zijn selectief met eten.
  • Het ruwvoer heeft niet de juiste deeltjeslengte. Hierdoor worden niet alle nutriënten opgenomen door de koe. Gevolg: minder melk.
  • De berekende droge stof blijft achter met de opgenomen droge stof.
  • Het management blijft achter bij de behoefte van je koppel. Door de manier van werken is er risico op subklinische pensverzuring.

Wat heb ik aan een audit?

Veel. Na het toepassen van onze adviezen ga jij direct beter draaien. Elke boer heeft koeien die het super doen en koeien die het minder goed doen. Met auditmatig werken zorg jij ervoor dat de goede koeien het goed blijven doen. De koeien die laag in rangorde staan beter produceren. En je koppel het als geheel langer beter blijft doen. In goede gezondheid. Wij zien namelijk dat bedrijven die open staan voor het aanpassen van hun gewoontes meer melkopbrengst hebben, gemakkelijker draaien en minder kosten hebben.

En onze audits, die zijn gewoon gratis. Je zit dus nergens aan vast. Ook verzorgen we de audits in groepsverband voor bijvoorbeeld studie- of netwerkgroepen!

Beter draaien? Gebruik oe boer’nverstand en meld je aan voor een vrijblijvende audit.

Scroll naar boven