Bekijk je berekening fosfaastrechten

weiden-van-jongvee-beeld-4

Het valt ons op dat nog niet alle veehouders de juiste machtigingen in JoinData hebben geactiveerd. Let op, want dit kan grote consequenties hebben!

Bijvoorbeeld wanneer de melkleveringen niet meer in de Fosfaatplanner of de Fosfaatmonitor komen. In zo’n geval daalt in de berekening de gemiddelde melkproductie per koe. En dan lijkt het alsof er nog fosfaatrechten “over” zijn, terwijl die er niet zijn. Controleer daarom in de berekening van de Fosfaatplanner of de melkleveringen wel tot de laatste leverantie zijn bijgewerkt. Om de benodigde data automatisch in de KringLoopWijzerfosfaatplanner en het melkvee monitoringssysteem te laten lopen, is het noodzakelijk om aan te melden bij JoinData en de machtigingen te activeren. 

Juiste machtiging 

Zonder de juiste machtigingen worden belangrijke gegevens niet automatisch ingelezen bij programma’s zoals de KringLoopWijzer en Fosfaatplanner. Dit betekent dat als je hiermee wacht tot 1 januari 2024, je de gegevens van 2023 handmatig in moet voeren. Dit brengt extra werk, gedoe en kosten met zich mee. Dat willen we je graag besparen. 

Zorg dus dat je aangemeld bent bij JoinData én de juiste machtigingen geactiveerd hebt. Voor aanmelden bij JoinData ga je naar www.join-data.nl. Ga naar de groene knop MIJN JOINDATA en log in met je eHerkenning. 

Hulp bij aanmelden en machtigen

Heb je hulp nodig bij het aanmelden en/of beheren van de machtigingen? Neem dan contact op met je Rundveespecialist. Die kan een instructiefilmpje naar je toesturen of ter plekke met je meekijken om bijvoorbeeld de machtigingen goed te zetten. 

Scroll naar boven