Bescherm de kalveren tegen kou

Kalf in stro

De herfst staat voor de deur: tijd om je kalveren goed tegen de kou te beschermen. Hoe? Dat leggen we hier uit.

Warmte en energie

Een gezond, sterk en ouder kalf kan beter tegen de kou. Voor kalveren in de eerste levensmaand is de kou een risico. Om het risico te beperken, is het erg belangrijk om voor extra energie en warmte te zorgen bij de kalveren. Hiermee voorkom je groeiachterstand en verlaag je de kans op diarree.

 

 

Blijf groei realiseren met de vuistregel

Voor kalveren in de melkperiode wordt vaak gewerkt met de vuistregel: Elke graad onder de 10°C verhoogd de energie behoefte met 2%. Dus bij 0°C moet het kalf 20% meer energie opnemen via de voeding om dezelfde groei te realiseren.

De oplossing: kalverbodywarmer

Als de temperatuur daalt onder de 10°C, is het raadzaam om een kalf een kalverbodywarmer op te doen. Een kalverbodywarmer beperkt temperatuurschommelingen en houdt het kalf warm. De Cosy Calf Bodywarmer verkleint de kans op longontsteking. Dit draagt bij aan de gezondheid en weerstand van het kalf. Bodywarmers werken kostenverlagend en zorgen voor een hogere groei per dag.

Pasgeboren kalveren

Voorkom tocht en zorg, door goed op te strooien, voor een droog en warm ligbed. Pasgeboren kalveren zijn gevoeliger voor de lage buitentemperaturen. Laat een pasgeboren kalf eerst opdrogen onder de warmtelamp. Als het kalf droog is, doe haar dan een schone kalverbodywarmer op.

Gebruik

  • De kalverbodywarmers zijn te gebruiken tot 6 weken.
  • De Cosy Calf Bodywarmers zijn te wassen op 60°C.

Voor vragen of advies neem dan contact op met jouw adviseur.

Scroll naar boven