Biggen

Van het kraamhok tot de biggenstal beschikt Feijen over een zeer compleet voerpakket. In de kraamafdelingen werken we met verschillende biggenvoeders van onze vaste toeleveranciers. Inmiddels hebben we ook een eigen prestarter ontwikkeld die we in een daarvoor ingerichte biggenvoerfabriek laten maken.

Voor de verschillende groeistadia van vleesbiggen op de batterij wordt, afhankelijk van de resultaten, een keuze gemaakt uit de verschillende voersoorten die Feijen voor de opfok van vleesbiggen in het pakket heeft. Uitgangspunt van al onze biggenvoeders is het “Excell”  Feijen concept. Dit is gebaseerd op het voldoen aan de hoge behoefte aan hoogwaardige eiwitbronnen. Dit resulteert in een hogere groei en verbeterde darmgezondheid. Doordat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige bronnen, is de belasting voor de darm van het big ook minder groot. Uiteraard gaan we de voeders aanpassen aan uw bedrijfssituatie.
Voor de bedrijven waar de gezondheid niet optimaal is heeft Feijen in samenwerking met haar toeleveranciers een Safe-lijn ontwikkeld. Hiermee kunnen problemen rondom oorbijten, streptococcenaandoeningen en darmgezondheid door natuurlijke middelen worden aangepakt.

TOP