De wei in!

WhatsApp-Image-2021-03-24-at-15.15.36

De eerste vroege vogels hebben de koeien alweer de wei in gedaan. Wat een feestje om te zien elke keer!

We geven je enkele tips om de weideperiode goed te starten, maar laten we vooral genieten van het mooie moment dat de koeien dolblij de wei in gaan.

Tip 1: Het weiden gaat altijd gepaard met en rantsoenwisseling

Elke wisseling in het rantsoen heeft vaak een negatief effect op de melkproductie. Om dit zo goed mogelijk op te vangen raden we aan deze wisseling zo stabiel mogelijk te laten verlopen. Dus begin niet direct met 6 uur weiden maar bouw dit geleidelijk op.

Tip 2: Aanpassingen aan het rantsoen

Overleg van tevoren met je adviseur wanneer de koeien naar buiten gaan. Zo kun je samen kijken welke kuil goed bij de weidegang past en welke niet. Ook kunnen dan de juiste grondstoffen aan de krachtvoeders toegevoegd worden. Door dit op elkaar af te stemmen verhoog je de meetmelkproductie tijdens de weideperiode. Een ander bijkomend voordeel is dat je kunt besparen op de aankoop van eiwit!

Tip 3:  Overweeg het Nieuw Nederlands Weiden

Nog geen idee hoe je de weidepercelen gaat samenstellen? Wij helpen hier graag bij! Alvast een tip overweeg het Nieuw Nederlands Weiden systeem. In ons vorige artikel legden we het Nieuw Nederlands Weiden Systeem uit. Het is een goede manier om de ideale hoeveelheid gras in de koe te krijgen.

Scroll naar boven