Feijen is VLOG-gecertificeerd!

Feijen diervoeders behaalt VLOG-certificaat

Hoera, ook wij zijn VLOG-gecertificeerd! Deze week ontvingen we officieel het certificaat. Wat het precies inhoudt en waarom en hoe wij als Feijen VLOG-voer maken, leggen we in dit artikel verder uit.

 

 

 

 

 

Aanpassingen fabriek

Het is inmiddels niemand ontgaan dat we met een grote verbouwing bezig zijn om nog makkelijker op de specifieke wensen van de sector en de klant in te spelen. We stelden de VLOG-certificatie eerst uit tot na de verbouwing. Wij kozen hiervoor omdat er wel over het VLOG-voer verhaal gesproken werd in deze regio, maar het leveren van VLOG-melk onder onze klanten nog amper speelde. Dat werd half november 2018 anders, want verschillende klanten moeten per februari 2019 VLOG-voer voeren. Wij zijn erg blij dat het gelukt is om op een korte termijn het certificaat te behalen. Wij willen Schouten Advies en Schouten Certification bedanken voor het snelle schakelen en CONO voor de medewerking.

Productie VLOG-voer

VLOG-voer mag absoluut niet in aanraking komen met voer dat bestaat uit een GMO-grondstof. Voor het produceren van VLOG-voer moeten de maal-menglijn en de perslijn gespoeld worden. Er wordt een strikt protocol gevolgd, dit geldt ook voor de inname van GMO-grondstoffen. Dankzij de nieuwe fabrieksautomatisering kunnen wij de protocollen die bij het maken van VLOG-voer vereist zijn, zonder kans op fouten makkelijker doorvoeren. Om de spoelcharge te beperken, vragen we alle klanten om bestellingen op tijd door te geven. Zo zorgen we er samen voor dat ons voer ook bedrijfsspecifiek blijft, of het nu VLOG-voer is of niet.

Wat is VLOG?

VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik: een Duitse vereniging dat zich inzet voor certificering en uitgifte van het VLOG-label. Het doel van deze vereniging is om levensmiddelen te produceren, zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen. VLOG wordt ook wel Non-GMO (NGMO) genoemd. In Duitsland is dit concept al een aantal jaar bekend. De Duitse retail eist nu ook van de Nederlandse zuivelondernemingen dat er zuivelproducten geleverd worden die voldoen aan de VLOG-certificering.

VLOG-melk produceren

Ben je geïnteresseerd in het produceren van VLOG-waardige melk? Wij zien kansen in het produceren van VLOG-waardige melk, waarmee uiteindelijk betere resultaten behaald zullen worden. Wij helpen je dan ook graag verder! Bij interesse, neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie.

Scroll naar boven