Geslaagde praktijkdag op Melkveebedrijf Beltman

23 mei organiseerde het rundveeteam van Feijen een praktijkdag op de boer. We waren welkom bij Melkveebedrijf Beltman in Broekland. Onze collega Stef zit hier in de maatschap met zijn ouders Richard en Ellyan Beltman.

Het was inmiddels al ruim 3 jaar geleden dat we weer met een groep melkveehouders samen konden komen en wat hebben we dat gemist! De dag begon met koffie waarna we al gauw in groepen verdeeld het erf over gingen. Op zes onderdelen stond één van onze adviseurs én onze invliegcollega Bert Blom van Kalfsupport die de bezoekers meenamen met een praktisch verhaal rondom opbrengstderving.

Door bewustwording en handige tips kreeg je te horen hoeveel liters melk je mogelijk misloopt. En daarmee dus ook hoeveel inkomsten je misloopt. De eerste liter melk kregen de melkveehouders van ons mee naar huis, nu is het aan hen om te kijken waar bij hen op het erf mogelijk opbrengst verloren gaat. De dag werd afgesloten met een pilsje, frisje én de welbekende gehaktbal. Bekijk de foto’s voor een kleine impressie van de dag.

Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief zodat je de uitnodiging op de mail krijgt.

Met dank aan de goede zorgen aan catering Longhorn, toiletverhuur Velderman, Kalfsupport voor ondersteuning op het gebied van jongvee en natuurlijk aan de familie Beltman voor het beschikbaar stellen van hun bedrijf.

Scroll naar boven