Hoe gaan we om met een natte eerste snede?

thumbnail natte eerste snede

Extreem natte weersomstandigheden vragen om extra maatregelen. Staat jouw eerste snede nog op het land? Met deze tips haal je het maximale uit jouw gewas.

 

Raymond legt uit waar je nu extra op moet letten nu de omstandigheden niet optimaal zijn. Doordat het gras er langer op staat moet je rekening houden met een forse verhoging in opbrengst qua tonnen product. Hou hier dus met je inkuilmiddel ook rekening mee. Waar je normaal misschien 3,5 ton van je land afhaalt, kan je nu wel 5 of 6 ton verwachten! Door de vele regenval en weinig zonuren heeft het gewas minder melkzuurbacteriën. Een inkuilmiddel bevat voldoende melkzuurbacteriën om dit op het juiste niveau te krijgen.

Zorg daarnaast dat het gewas kort in de kuil komt door kort te hakselen. Het gras is nu trager en bestendiger aan het worden, door kort te hakselen geef je meer snelheid mee. Ook met de maaihoogte kan je hier al rekening mee houden. Waar je normaal rond de 7 cm zou maaien, zit je met deze late snede idealiter op 10 centimeter.

Wil je persoonlijk advies over hoe er met jouw perceel het best ingekuild kan worden? Neem dan contact op met jouw adviseur.

Scroll naar boven