Luxe Vleesvee vraagt om luxe voer.

Verbeterd roodbont stiertjes

Luxe vleesvee kenmerkt zich door een van nature laag vetpercentage tussen de spier. We kunnen met behulp van bepaalde grondstoffen sturing geven aan de aanzet van dit intramusculair vet. Lijnschilfers is een van de belangrijkste grondstoffen van goede vleesvee- en all-mash voeders om de vleeskwaliteit te verbeteren. Het hoge aandeel lijnolie in lijnschilfers verhoogt bij zowel mannelijk als vrouwelijk vleesvee het aandeel intramusculair vet in de laatste 3 maanden voor het slachten. Het verhogen van dit intramusculaire vet komt de malsheid van het vlees ten goede. 

Lijnschijfers is ook een zeer goede grondstof voor groeiend vee. Luxe vleesrassen zoals het Belgisch Blauwe ras, het Verbeterd Roodbont en verder bijna alle rassen boven het U+ segment weten het hoge vetaandeel van goede kwaliteit (hoog aandeel 18:3 ofwel linoleenzuur) in lijnschilfers om te zetten in een hogere groei.

Daarnaast is lijnschilfers een zeer smakelijke grondstof. Een goede opname en daardoor een goede groei is zeer belangrijk om een perfecte slachtkwaliteit te verkrijgen. Een hoge groei betekent automatisch minder bindweefsel ofwel meer malsheid van het vlees.

Lijnschilfers heeft echter ook een klein nadeel. Het hoog aandeel onverzadigd vet kan in de pens oxideren. Het aandeel oxidanten neemt daarmee toe. Een hoog aandeel oxidanten geeft na het slachten vlees meer drip (vochtuittreding) en de houdbaarheid van het vlees wordt daarmee verminderd. Om de negatieve gevolgen van oxidatie op te vangen heeft Feijen extra vitamine E als anti-oxidant toegevoegd.

Feijen heeft lijnschilfers toegevoegd in het nieuwe vleesveevoer: Opti-Beef Luxe SE.

Uiteraard kan deze grondstof ook in verschillende maatvoeders opgenomen worden.

Voor het maximaal benutten van uw ruwvoeders kunnen we uw rantsoen optimaliseren.

Indien u vragen heeft neemt u gerust contact met ons op.

Scroll naar boven