Jongvee

Een goede start voor een kalfje valt of staat al in de eerste uren na de geboorte. Het binnenkrijgen van die eerste biest is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kalf. Na die eerste uren kijken we hoe het kalf zich ontwikkelt. Komt er een mooie glans op de huid, vreet ze goed en hoe gaat het met de voeropname?

Omdat je als boer soms al je handen vol hebt aan het melkvee, zien wij dat het jongvee niet altijd de aandacht krijgt die het nodig heeft. Maar gelukkig hebben wij een adviseur met jongvee als specialiteit. Met een volle focus en passie voor de kalveren zorgt zij voor een goede start van jouw jongvee.

Bekijk hieronder alle adviezen rondom jongvee.

‘Een goede start voor een kalfje valt of staat al in de eerste uren na de geboorte’

Hittestress

Weersomstandigheden zijn de laatste jaren veel extremer. Hittestress zal dan ook steeds vaker voor kunnen komen. Niet alleen melkkoeien, maar ook jongvee kunnen hier last van hebben. Wij geven je advies over hittestress bij jongvee.

Eenlingboxen en groepshuisvesting

Het is zo’n mooi gezicht: de allerkleinsten in de stroboxen of iglo’s. Maar wist je ook dat hier wat gevaren op de loer liggen? Lees hieronder ons advies over iglo’s en boxen.

Biest

Biest, het allereerste melk dat een net bevallen koe aan haar kalfje geeft. Niets is zo belangrijk als een goede biestinname. We leggen je graag uit waarom.

Kalvergezondheid

Gun ieder kalf een goede start! Hoe gezonder een kalf opstart, hoe efficiënter en sneller ze uitgroeit tot een goede melkkoe. Helaas kennen de meeste veehouders wel kalverdiarree op hun melkveebedrijf.

Checklist nieuwgeboren kalf

Het liefst plan je de geboorte van een kalf tot op de minuut nauwkeurig in. Maar het gebeurt nog wel eens dat je wordt verrast door een bevalling. Met onze checklist weet je gelijk wat je te doen staat!

Opfokmelk

Na de biest is opfokmelk een zeer belangrijke voeding die het kalf nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een gezonde koe. Wij hebben verschillende soorten melkpoeder in ons assortiment. Zo is er altijd een melkpoeder die het beste bij jouw bedrijf past! Wij helpen je dan ook graag kiezen.

Weiden van jongvee

De eerste keer de wei in, dat is voor kalveren best spannend. De kalveren en pinken moeten nog leren weiden. Het is belangrijk om als vaars later het weiden al te kennen.

Vliegen­bestrijding

Vliegen, vliegen en nog eens vliegen. In de stal, bij de kalveren, op het terras, in het tanklokaal en ga zo maar door.

Scroll naar boven