Opfokmelk

Na de biest is opfokmelk een zeer belangrijke voeding die het kalf nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een gezonde koe. Wij hebben verschillende soorten melkpoeder in ons assortiment. Zo is er altijd een melkpoeder die het beste bij jouw bedrijf past! Wij helpen je dan ook graag kiezen.

 • Welk product het beste bij jou bedrijfssituatie en doelstellingen past
 • Hoe je kalvermelk op de juiste manier inzet
 • Voerschema’s en aanmaakadvies op maat
 • Kalibreren en controleren van drinkautomaten

Onze meest gebruikte melkpoeders zijn Feijen Optimaal en Feijen Flex.

Wil je advies over voeding voor je kalf?
contact jongvee

Feijen Optimaal

Voor opfok onder suboptimale omstandigheden.

De Optimaal-strategie is ontwikkeld voor opfok onder suboptimale omstandigheden. Extra ondersteuning van het kalf via voeding is dan gewenst. Dit betekent:

 • Compleet voer, heeft geen toevoegingen nodig
 • Verhoogt zuivelaandeel
 • Verhoogt energieaandeel
 • Bevat extra eiwit
 • Aangezuurd tot een pH van 5,4
 • Bevat bioactieve ingrediënten

De Feijen Optimaal bevat geen magere melkpoeder. Maar bestaat uit puur-melk-bestanddelen zoals weipoeder, melksuikerarme weipoeder en weiconcentraat. Je kunt de melk verstrekken vanuit een speenemmer, milkbar of kalverdrinkautomaat.

De Feijen Optimaal wordt aangemaakt met 150 gram melkpoeder in een liter aan te maken melk. Je krijgt de mooiste melk door eerst het poeder af te wegen en dit bij het water in te doen. Het water moet een temperatuur van 45°C hebben. En dan goed mixen. Direct daarna kun je de melk voeren. Deze is dan 40°C.

Door de goed verteerbare grondstoffen is de Feijen Optimaal licht verteerbaar en kan door het kalf snel worden omgezet in groei. Geef het kalfje zo snel mogelijk de kalvermix compleet én vers en schoon drinkwater.

Feijen Flex 50

Voor situaties waar maatwerk het beste resultaat geeft.

De Flex-strategie is een uniek concept binnen ons voerprogramma. Het betreft maatwerkproducten die speciaal voor jouw bedrijfssituatie en jouw bedrijfsdoelstellingen worden gemaakt. Dit betekent:

 • Een op maat gemaakt product
 • Mogelijkheid tot micro-dosering
 • Als basis kan de samenstelling worden gebruikt van de Comfort-, Optimaal- of Efficiënt-producten
 • Een product met ‘bedrijfsspecifieke’ en ‘rasspecifieke’ eigenschappen

De Feijen Flex 50 bevat magere melkpoeder en er is geen tarwe-eiwit in verwerkt. Dit is namelijk slechter verteerbaar voor de kalveren. Je kunt de melk vanuit een speenemmer, milkbar of kalverdrinkautomaat geven.

De Feijen Flex 50 wordt aangemaakt met 150 gram melkpoeder in een liter aan te maken melk. Je krijgt de mooiste melk door eerst het poeder af te wegen en dit bij het water in te doen. Het water moet een temperatuur van 45°C hebben. En dan goed mixen. Direct daarna kun je de melk voeren. Deze is dan 40°C.

Zodra je vaarskalveren naast kunstmelk, vast voer beginnen op te nemen, adviseren we de Kalvermix Compleet.

 

Kalvermix Compleet

Kalvermix Compleet is een product voor de gehele melkperiode. Hierdoor is het eenvoudig te voeren en wordt de stimulatie tot het eten van ruwvoer of krachtvoer verbeterd. De kans op voerfouten is op deze manier heel laag. Je kunt de Kalvermix Compleet vanaf dag drie voeren. Een extra ruwvoeraanvulling is dan niet nodig.

De Kalvermix Compleet is een optimaal kalvervoer dat de pensflora en pens stimuleert en verder ontwikkeld. Ook verhoogt Kalvermix Compleet de weerstand en de darmgezondheid van het kalf.

Als je je kalveren Kalvermix Compleet voert, groeien je ze maximaal. Het is een constant en smakelijk rantsoen. Bovendien hebben kalveren minder behoefte om te selecteren en vreten ze minder stro uit het hok. Willen je kalveren niet vreten? Dan is dit een teken dat ze zich ergens niet fit voelen, denk dan aan longetjes en diarree problemen, maar ook ‘buikpijn’ veroorzaakt verminderde voeropname. Kijk bij gezondheid voor meer informatie over de gezondheid van het kalf.

Kalvermix Compleet moet constant voorradig zijn in de voerbakken, zodat een kalf nooit teleurgesteld wordt in haar vreetgedrag. Gedurende de melkperiode moet deze Kalvermix dus onbeperkt verstrekt worden. Na de melkperiode wordt er veel meer van de pens verwacht en zal er een berekend uitgebalanceerd rantsoen aangeboden worden. Naast dit basisrantsoen adviseren we om twee kilo krachtvoer per dier per dag van onze kalverbrok te geven.

Wij helpen je graag met adviseren welke kalverbrok het beste bij jou past!

Contact
opneem'n

contact jongvee

Wil je meer advies over
voeding voor je kalf?

Scroll naar boven