Open dag bij Maatschap Enderink

Bovenaanzicht_maatschap Enderink_FeijenDalfsen

Ter ere van de nieuwgebouwde dragende zeugenstal hield maatschap Enderink 28 juli een open dag voor alle geïnteresseerden. Honderden mensen kwamen op de open dag af, terwijl de blij verraste Daan Enderink bewust niet adverteerde. De uitnodigingen gingen naar omwonenden en collega-varkenshouders in de buurt. De bezoekers werden tijdens de open dag goed verzorgd: een hapje, een drankje en vermaak voor jong en oud met kleine biggetjes, nieuwe stalapparatuur, verschillende stands en een springkussen, speciaal voor de kinderen.

 

 


Maatschap Enderink

Maatschap Enderink, gevestigd in onder andere Harfsen, houdt momenteel 700 zeugen. Dit doet Daan Enderink samen met zijn ouders Gerrie en Teunis. In Loo-Bathmen houdt maatschap Enderink 1800 gespeende biggen. Het complete bedrijf voldoet aan de eisen van Beter Leven (1 ster).

Nieuwe stal voor 400 dragende zeugen

In de nieuwe zeugenstal van maatschap Enderink kunnen 400 dragende zeugen gehouden worden, verdeeld in twee grote groepen. “De eerste groep is voor eerste- en tweedeworpszeugen. De tweede groep bestaat uit zeugen die vaker hebben geworpen”, legt Daan Enderink uit tijdens een interview in Boerderij. De dragendezeugenstal is licht, dankzij daglicht dat via de zijwanden naar binnen komt. Verse lucht komt binnen door Fentura – luchtinlaatventielen en stallucht wordt gewassen door de biologische combiwasser. Ook zijn er voerstations met weegmogelijkheden.

Fotoreportage Open dag Enderink

De open dag op 28 juli 2018 was een groot succes. We wensen familie Enderink veel succes en werkplezier.

Scroll naar boven