Overname Feijen Diervoeders

Geachte relatie,

Hierbij willen wij u informeren over het feit dat wij met De Heus overeenstemming hebben bereikt over de overname van Feijen Diervoeders.

Feijen heeft mede dankzij u en de waardering die we van u door de jaren heen hebben gekregen, een succesvolle en rijke geschiedenis achter de rug. Zes generaties Feijen hebben, samen met al onze medewerkers, het bedrijf opgebouwd tot dat wat er nu staat. Een bedrijf waar we trots op zijn en dat we toekomstbestendig naar de volgende fase willen brengen.
Ton heeft enige tijd geleden aangegeven een stap terug te willen doen, waarop Richard heeft aangegeven het bedrijf niet alleen te willen voortzetten. Ook zijn er geen opvolgers binnen de familie aanwezig. Daarnaast opereren we in een uitdagende tijd waarin we een forse krimp van de Nederlandse veestapel verwachten. Flexibiliteit en schaalgrootte zijn in de snel veranderende markt belangrijke voorwaarden om in de toekomst te voldoen aan de eisen die markt en maatschappij stellen. Om bovengenoemde redenen wilden wij de activiteiten van Feijen onderbrengen bij een toekomstgericht diervoederbedrijf.

Door de al bestaande samenwerking van het varkensteam met Henk van Ginkel van Feijen-Geurts was het een logische stap om hem te betrekken bij een volgende stap. Omdat Geurts niet beschikt over een eigen productielocatie is via Henk van Ginkel het contact met De Heus tot stand gekomen.
In het familiebedrijf De Heus, in samenwerking met Henk van Ginkel, hebben wij, in onze ogen, de ideale partner gevonden om in gezamenlijkheid onze bedrijfsvoering voort te zetten. Veel gemeenschappelijke familie- en bedrijfswaarden verbinden beide bedrijven met elkaar. We zien meerdere voordelen om beide bedrijven zo goed mogelijk te laten samenwerken.

Voorlopig blijft ons rundveeteam onder de naam Feijen Diervoeders zelfstandig opereren waarbij Raymond Holtmaat hoofd rundveeteam blijft. Henk van Ginkel, die al vertrouwd is met de Feijen-cultuur, zal verantwoordelijk worden voor de aansturing van het Feijen rundveeteam en het Feijen-Geurts varkensteam.
Daarnaast gaan we op korte termijn verkennen hoe we de verschillende bedrijfsprocessen van Feijen en De Heus zo goed mogelijk op elkaar kunnen laten aansluiten.

De samenwerking met uw eigen vertrouwde voerspecialist blijft logischerwijs intact en vanzelfsprekend mag u blijven rekenen op de service die u van ons gewend bent. Ook na de overname zullen wij ons blijven inzetten voor het bedrijf. Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om met ons of met uw specialist contact op te nemen.

Wij danken u voor het in Feijen Diervoeders gestelde vertrouwen en kijken er naar uit om onze samenwerking in de toekomst voort te zetten.

Met vriendelijke groet,

Ton en Richard Feijen

Scroll naar boven