Paarden

Paardenvoeders

Feijen paardenvoeders zijn samengesteld op basis van de nieuwste inzichten in paardenvoeding. Aan de hand van deze gegevens produceert Feijen vier soorten paardenbrokken.

Feijen Paardenbrok Onderhoud: Een evenwichtig basisvoer voor paarden en pony’s! Naast ruwvoer dient het als aanvulling voor paarden die een lichte tot middelzware prestatie moeten leveren. De dagelijkse hoeveelheid moet worden afgestemd op conditie, arbeid, prestatie, gewicht en leeftijd van het paard. Feijen Paardenbrok Onderhoud bevat alle noodzakelijke nutriënten.

Feijen Paardenbrok Sport: Het voer voor sportpaarden waarvan men topprestaties verlangt! Door het gebruik van hoogwaardige essentiële grondstoffen komt uw paard tot ongekende prestaties. De energie komt gedoseerd vrij waardoor uw paard minder last heeft van spierverzuring. Naast Feijen Paardenbrok Sport dient u ruwvoer van uitstekende kwaliteit te verstrekken.

Feijen paardenbrok merrie: Het aanvullende voer voor merries die drachtig en zogend zijn! Het zorgt ervoor dat uw merrie uitstekend in staat is om voldoende melk te produceren en zo een gezond veulen groot te brengen.

Feijen Paardenbrok Veulen: Een voer dat zorgt voor een optimale ontwikkeling van uw opgroeiende veulen. Hierbij is extra aandacht besteedt aan skeletontwikkeling en weerstand van het veulen door middel van vitaminen- en mineralenvoorziening.

Naast deze soorten Feijen paardenbrokken leveren wij nog twee soorten paardenbrokken van EQuiral, nl:

EQuiral Sport: EQuiral Sport is ideaal voor paarden en pony’s die regelmatig intensieve prestaties moeten leveren. De uitgebalanceerde verhouding tussen de grondstoffen is gebaseerd op de lichaamsfuncties van het sportpaard.

EQuiral Qi: EQuiral Qi is een zeer smakelijke gezondheidsmuesli voor ieder type paard en pony. Het kan elke dag worden gegeven als complete aanvulling naast ruwvoer en/of weidegang. Meer informatie over de voersoorten van Equiral kunt u vinden op de website www.equiral.nl

Probiotica voor paarden

Het gebruik van Probiotica is bij mens en dier al de gewoonste zaak van de wereld. Het beïnvloeden van darmflora door toevoegen van gezonde bacteriën aan het dieet heeft een gunstige uitwerking op de gezondheid van de mens of het dier. Meer en meer wordt in de wetenschap bekend dat de algehele gezondheidstoestand in grote mate bepaald wordt door de samenstelling van de darmflora. Waar we bij varkens en pluimvee al langer probiotica gebruiken om het gebruik van antibiotica te verlagen, zijn er ook steeds meer ontwikkelingen in de voeding voor paarden. Ook het beïnvloeden van de leefomgeving van ons vee en onze huisdieren lijkt een positieve bijdrage te leveren aan de blootstelling aan ziektekiemen.

Waar we bij onze huisdieren en ons vee nog extra van profiteren is de verbetering van de vertering van het voedsel. Dit heeft tot gevolg dat ze het voer efficiënter benutten, en bovendien minder afvalstoffen produceren. De mest van deze dieren is beduidend beter verteerd en biedt ook nog eens meer voedingsstoffen voor de planten nadat het op het land gebracht is.

Feijen diervoeders heeft sinds kort een aantal producten in haar assortiment van Equibiome, waarmee door middel van “Effectieve Micro-organismen” dier en omgeving op een positieve manier beïnvloedt kunnen worden. Vraag onze bedrijfsadviseurs voor meer informatie of bekijk hier de folder van Equibiome…

TOP