Propshot

silo's 661x661

In de zomermaanden kunnen de temperaturen bovenin een silo behoorlijk oplopen. Wanneer er dan vochtige omstandigheden zijn kan er schimmelgroei en broei optreden. 

U kent ze vast wel, de stukken aangekoekte voerresten die soms meekomen met de brokken, het zijn de voortekenen van meer viezigheid in de silo. Door vocht en warmte, gecombineerd met een ruw oppervlak, kan een dikke koek aan de binnenkant van uw silo ontstaan. Deze omstandigheden zijn perfect voor schimmelgroei. Om te voorkomen dat er steeds stukjes in de voerstroom vallen en bij de dieren terechtkomen, is het verstandig om de silo schoon te houden. Wij adviseren hiervoor om uw silo eens helemaal leeg te maken, en dan een zakje Propshot voor het voer uit te blazen. Dit doen wij geheel kostenloos!

Wat is Propshot?

Propshot is een zuur in poedervorm (geactiveerd Propionaat) dat er voor zorgt dat alle schimmels, gisten en bacteriën die in de silo groeien gedood worden. Het is specifiek bedoeld voor de mengvoerindustrie en dus niet schadelijk voor het voer waarmee het in contact komt. Propshot wordt door de bulkwagenchauffeur in uw silo geblazen, waarna het voer er achteraan komt. Belangrijk hierbij is wel dat uw silo dan helemaal leeg is, zodat Propshot alle plekken van de silowand kan bereiken.

Als er echt een dikke koek zit is het beter om de silo eerst te reinigen, met Propshot alleen krijgt u deze namelijk niet weg!

Daarnaast is het verstandig om de silo te controleren op lekkage. Veel van dit soort problemen worden veroorzaakt door gaatjes in de silo, waardoor vocht naar binnen komt en voer gaat aankoeken.

Bestellen

Propshot kunt u gewoon met uw reguliere bestelling mee bestellen, dan zal de chauffeur het de eerstvolgende levering toepassen. Dit brengt dus geen extra kosten met zich mee!

Voor vragen kunt altijd contact met ons opnemen.

Scroll naar boven