Zeugen

Het grondstoffenpatroon en nutriëntwaarden van de voeders stemmen we af op raseigenschappen, productiedoelen en klimaat. Verder houden we rekening met het voersysteem. Bij de samenstelling van het voer maken we gebruik van een uitgebreid assortiment aan vitamine- en mineralenmengsels van diverse merken zoals Provimi, Trouw en DSM.

Wil je meer weten over zeugenvoer?
temp-biggen

Vooral in zeugenvoer zijn voldoende en diverse vezelrijke grondstoffen belangrijk. Grof malen van vezels is belangrijk voor een goede maag- en darmgezondheid. Fijn malen van eiwit- en zetmeelrijke grondstoffen is juist cruciaal voor een goede benutting van de voedingsstoffen. Hoe fijner het voer is gemalen, hoe beter de voederconversie en dus de dierprestaties. Het gaat dan ook om de juiste balans tussen fijne en grove delen, waarbij een combinatie van de juiste grondstofkeuze en de juiste techniek van belang is om het gewenste effect in het varken te krijgen. Met onze nieuwe matrix-wals-techniek kunnen we specifiek voor een aantal geselecteerde grondstoffen sturen op de deeltjesgrootte.

Effecten van matrixwalsen zijn direct zichtbaar in de stal. De grove delen en vezels zie je direct terug in de korrels. Ook de mest van de dieren zal veranderen en meer structuur en vezels gaan bevatten. Wat een teken is van een betere darmgezondheid. En bij de juiste inzet van deze nieuwe matrix-wals-techniek, zal dit ook zichtbaar worden in verbeterde dierprestaties. Jouw voeradviseur adviseert je hier graag verder bij.

We bieden, eventueel in overleg met je dierenarts, ook een begeleidingsprogramma. Dit is een programma op maat voor resultatenberekening, mineralenmanagement, huisvesting en productierechten.

Contact
opneem'n

temp-biggen

Neem contact op met Tom,
Sander, Nick of Wiljon.

Scroll naar boven