Vulkamin

kunstmest-strooien-vierkant1

Feijen diervoeders en kunstmest heeft sinds kort Vulkamin in haar assortiment strooimiddelen opgenomen. Vulkamin is een oergesteentemeel dat bestaat uit zeer kleine deeltjes en rijk is aan mineralen en sporenelementen. Daartoe wordt het in de land- en tuinbouw veelvuldig en voor verschillende toepassingen gebruikt. Doordat jarenlang de focus bij bemesting op Fosfaat, Stikstof en Kali gelegen heeft, is er zeer eenzijdig bemest. De aandacht voor sporenelementen is steeds meer naar de achtergrond verdreven. Planten hebben echter ook behoefte aan allerlei sporenelementen die ze uit de bodem halen. De voorraden in de bodem raken door de eenzijdige bemesting op, waardoor de kwaliteit van de gewassen terugloopt. Vulkamin is een product dat uitstekend geschikt is om die voorraden weer aan te vullen.

Vulkamin is verkrijgbaar in meelvorm en als granulaat, waardoor het zeer geschikt is voor verschillende toepassingen. Granulaat kan met behulp van een kunstmeststrooier op het land gebracht worden, om zo het aanbod aan mineralen en sporenelementen te verhogen. Hiermee wordt de kwaliteit van het gewas verbeterd, en daarmee ook de gezondheid van uw veestapel.

Naast strooimiddel op het land is Vulkamin ook nog op een andere manier inzetbaar. Vulkamin in meelvorm is heel geschikt als boxstrooimiddel, en wordt door veel veehouders op die manier ingezet. Het is zacht voor de spenen, en heeft door zijn samenstelling een desinfecterend effect. Bovendien komen de mineralen en sporenelementen alsnog in de mest, en wordt na uitrijden indirect ook uw land verbeterd.

Voor meer informatie over de Vulkamin producten kunt de folder downloaden.

Vulkamin oergesteentemeel…

 

Scroll naar boven